•  

   

  Cynthia van der Waal

  Maak kennis met de dame achter S!B

  Ik schrijf teksten op de Cynthia manier. Dat betekent aanpakken,
  inleven en een daadwerkelijke meerwaarde leveren voor mijn opdrachtgevers.
  Dit vertaalt zich in teksten en communicatieoplossingen met een blijvend(!) resultaat.
  Sommigen noemen het ‘perfectionistisch’, zelf geef ik de voorkeur aan ‘gedreven’.

   

  Lees verder

...Nieuws

Bloggen is hot

digitalmarketingVandaag publiceert ING haar jaarlijkse onderzoek naar de impact van social media op nieuws en nieuwsverspreiding (#SMING15). Het onderzoek werd gehouden onder een internationale groep journalisten en PR professionals. Uit het onderzoek komen belangrijke trends naar voren. Onder meer gericht op het gebruik van social media als betrouwbare bron van informatie en het verspreiden van informatie via social media. Opvallend in het onderzoek is de belangrijke rol van bloggen.

 

Een uitkomst die mij als tekstschrijver (en fervent blogger) natuurlijk bijzonder interesseert. Bloggen wint steeds meer terrein. Bloggen is hot, met name in de US en UK (80%), maar ook in Nederland is bloggen onder journalisten upcoming. Enerzijds schrijven journalisten en PR professionals steeds vaker een persoonlijke of werk gerelateerde blog. Anderzijds worden blogs steeds vaker gebruikt door media professionals om informatie te verzamelen. Lees: men komt uit op jouw website of platform en dat is natuurlijk precies wat je als bedrijf wilt.


Bloggen is content vullen

En dat is goed voor zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast is bloggen een goede manier om jezelf als expert te profileren. Schrijf over onderwerpen die interessant zijn voor jouw doelgroep. Geef bijvoorbeeld praktische tips of vertel (indirect) hoe jouw product de mensheid beter maakt. Met bloggen kom je nog beter in contact met de doelgroep.
Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat Facebook nog steeds domineert als online platform. Dus vergeet vooral niet om je blogs te delen!

 

Meer informatie over het onderzoek

ING presenteert op haar corporate website een mooie infographic met daarin de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek weergegeven. Het artikel, het volledige onderzoeksrapport en de infographic vind je hier.

 

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een zakelijke blog? Als tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van blogs. Voor verschillende bedrijven houd ik de blogs bij. Van het aanleveren van content tot publicatie. Meer weten? Neem contact op